والدین در خصوص تربیت کودک نوپای خود به خصوص در مورد کودک اول تجربه ای چندانی ندارند، همیشه دلهره ها و ترس هایی در آن ها بوجود می آید.
بنا بر همین موضوع و مسائل دیگری که در حوزه تربیت فرزند وجود دارد، می بایست در این حوزه بسیار مدبرانه عمل کرد.
در این بسته بخش شما با چالش های تربیت فرزندتان آشنا می شوید و همچنین با زبان کودکان آشنا می شوید.
همچنین سمینارما محصولی با عنوان :پکیج آموزشی تربیت فرزند تولید کرده است که در آن روش های اشتباه تربیت فرزند به صورت کامل مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، و راه های صحیح و جایگزین تربیتی به صورت عملی در این بسته قرارداده شده است.
چگونه میتوانید کودکان را به شناخت و بیان احساسات خود به شیوهای درست راهنمایی کنید. به عنوان پدر و مادر مسئولیتهای فراوانی را برای ارتقای هوش هیجانی فرزندانتان بر عهده دارید. البته این به منظور هوش تحصیلی – که تنها اطلاعاتی است، نمیباشد. هوش هیجانی یا هوش عاطفی شامل شناخت و کنترل عواطف و هیجانها است. به عبارت دیگر، شخصی که EI بالایی دارد، سه مؤلفه هیجانها را به طور موفقیت آمیزی با یکدیگر تلفیق میکند: مؤلفه شناختی، مؤلفه فیزیولوژیکی و مؤلفه رفتاری. هوش هیجانی به عنوان توانایی فردی برای بیان احساسات و مدیریت عواطف با توجه به احساسات دیگران تعریف میشود. مجموعهای از مهارتها که کودکان میتوانند از هر سنی آن را یاد بگیرند.
یکی از انحرافاتی که موجب شکایت والدین از فرزندان خود میباشد، درغگویی است. اکثر والدین از این شکایت دارند که فرزندانشان ، با وجود اینکه از هیچگونه رسیدگی در تربیت وی قصوری به عمل نمیآید، درغگو بار آمده یا مغلطه و اغراق میکنند. آنان از این بابت ناراحتند که آدمهای متدینی هستند، پرهیزگارند، دروغ نمیگویند. لقمه حرام نمیخورند و برای تربیت صحیح کودکان حتیالمقدور از تمام امکانات تربیتی استفاده میکنند، او را از بچههای درغگو و کم تربیت دور نگه میدارند، برای راستگویی تشویق میکنند، ولی با این وصف چرا باید درغگو از آب درآید.
«فرزند ۱۸ ماههام مدام با آلت جنسیاش بازی میکند، نمیدانم چطور مانع این کار شوم.» «دختر ۲ سالهای دارم که هر روز از من و پدرش در مورد دستگاه تناسلی سوال می کند و میخواهد بداند فرق مادر و پدر در چیست.» شاید شما هم با فرزندتان دچار این مشکل باشید. نگران نباشید آشنایی با آلت تناسلی و کشف جنسیت امری طبیعی است که از ۱۸ ماهگی آغاز میشود، در ۵. ۲ تا ۳ سالگی به اوج خود میرسد و در ۶ تا ۷ سالگی تقریبا تمام میشود.
چرا فرزندان ارتباط میان دانش و تلاش را درک نمی کنند. چرا آنها تصور می کنند باهوش بودن یعنی رسیدن سریع به موفقیت های بزرگ، آنهم با کمترین زحمت و تلاش. براستی چرا وقتی کارها مطابق با انتظارات و پیش بینی ها پیشرفت نمی کند، آنها احساس سرخوردگی، منفی گرایی و شکست نموده و دست از تلاش برمی دارند؟ به چه دلیل، آنها تصور می کنند، موفقیت باید خیلی فوری و بدون تلاش حاصل شود.
طبیعی است که کودک شما در هنگام خداحافظی احساس اضطراب کند. گرچه این مشکل میتواند گاهی بسیار دشوار باشد، اما اضطراب جدایی مرحلهای طبیعی در رشد و پیشرفت است.
کودکان باید برای خود ارزش و احترام قائل باشند و نسبت به خود احساس غرور کنند. از این رو تقویت عزت نفس در کودکان بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب راهکارهای عملی برای افزایش عزت نفس در کودکان زیر 7 سال ارائه می گردد.
بسیاری از افراد اشتباهات مخرب مشابهی در روابط عاطفی خود دارند. در واقع، عقاید یکسانی در مورد رابطهی عاطفی وجود دارد که افراد به زعم خود آنها را درست میدانند، اما در حقیقت به رابطهی عاطفی آنها صدمه میزند. این ذهنیتهای زیان بخش به دلیل تأثیر بسیار زیادی که در رابطهی زوجین دارد باعث رنجش و قطع ارتباط آنها میشود.
نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد، کودکانی که بیشتر اقدام به لمس کردن، چنگ زدن و چشیدن اشیای اطراف خود میکنند، از توانایی بهتری در یادگیری برخوردار هستند! به گزارش ایسنا، کثیف کاری کودکان شاید برای والدین چندان خوشایند نباشد، اما نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که این رفتار میتواند درک کودک از دنیای اطراف خود را افزایش دهد.