ما در هر حوزهای که فعالیت کنیم، هر علایقی که داشته باشیم یا هر پروژهای را که به انجام برسانیم، به هر حال در دنیایی زندگی میکنیم که اصل مهم موفقیت در تجارت آن برقراری ارتباطات است.
این اصل یکی از شاخه های اصلی مهارت های زندگی می باشد، از شاخص های اصلی یک زندگی موفق میتوان به اعتماد به نفس، ارتباط موثر، شاد زیستن و خودشناسی را نام برد.
در این بخش سعی کرده ایم مقالات مفیدی در حوزه اعتماد به نفس، ارتباط موثر، شاد زیستن و خودشناسی قراردهیم.
همچنین سمینارما پکیج های جامع مهارت های زندگی را با عناوین : پکیج جامع آشتی با درون ، پکیج کارگاه آموزشی اعتماد به نفس ، هدف و برنامه ریزی را تولید کرده است، که اگر اشتیاق سوزان برای آموزش و تغییرات فردی داشته باشید، این محصولات میتوانند تغییرات بسیار بزرگی در زندگی شما داشته باشند.
گاهی اوقات پیچیدگیهای زیادی در زندگی انسان و دنیای پیرامون رخ میدهد، طوری که توان تمرکز از فرد سلب میشود. زمانی که پشت میزتان مینشینید و احساس پریشانی و حواسپرتی میکنید چه اقداماتی باید انجام دهید؟ ابتدا سعی کنید بفهمید دلیل حواسپرتی چیست، مثلا تلفنی که دائم زنگ میخورد یا پیامهایی که از توئیتر دریافت میشود.
آیا برای سال جدید اهداف جدید تعیین کردهاید؟ مراقب باشید: بیش از نیمی از آنها میسر نمیشوند. اما امسال میتواند متفاوت باشد. در اینجا به نحوه تعیین اهداف درست برای بهبود زندگیتان میپردازیم و برنامهای برای رسیدن به آنها ارائه میدهیم.
مدیریت تنها برای مدیران نیست، درست همانطور که رهبری تنها مختص رهبران نیست. همه ما میتوانیم هر چیزی را مدیریت و رهبری کنیم، این موقعیتها تنها برای افرادی که در چنین مقامهایی قرار دارند، نیستند. به شخصه تصور میکنم مدیر یا رهبر بودن صرفا یک اسم است، همه ما میتوانیم هر یک از این دو کلمه را برای مدیریت و رهبری زمانهای مختلف در مواقع گوناگون به کار گیریم.
مهارت نه گفتن و استفاده از تکنیکهایی مانند رد قاطعانه یا صفحه خط افتاده کمک میکند تا مجبور نباشیم مدام کاری برخلاف میلمان انجام بدهیم. مهارت نه گفتن از جمله مهارتهایی است که اگر فاقد آن باشیم خیلی از موراد در زندگی مجبور خواهیم بود کارهایی را برخلاف میل یا حتی ارزشهایمان انجام دهیم. برای مثال یکی از دوستانتان از شما میخواهد او را در یک مهمانی همراهی کنید در صورتیکه علاقهای به این کار ندارید، دوست دیگری لباسی را که تازه خریدهاید میخواهد از شما قرض بگیرد و یا حتی درخواستهای بزرگتری از شما میشود که تنها به این خاطر که نمیتوانید به خواستههای دیگران پاسخ منفی بدهید مجبور به پذیرش شده و مدتها احساس پشیمانی خواهید کرد. حتما تکنیکهایی که در این مقاله ارایه شده است را مطالعه کنید.
برای بسیاری از افراد «نه» گفتن به دیگران کار بسیار سختی است. ما اغلب از «نه» گفتن می ترسیم، اگرچه این کار شرایط را برایمان ساده تر می کند. زمانی که درخواستی از ما می شود، تلاش می کنیم از به وجود آوردن اختلاف پرهیز کنیم. اما این عادت اغلب باعث اذیت ما می شود و ما را به کارهایی مجبور می کند که مایل به انجام شان نیستیم. همه ی ما باید توانایی امتناع از انجام خواسته های دیگران را داشته باشیم.
برای مبارزه با تنبلی باید انگیزههای درونی و بیرونی را تقویت کنیم، اهداف بزرگ را به اهداف و کارهای کوچک تقسیم کنیم، مثبت اندیش باشیم و اینکه هر چند وقت به خودمان استراحت دهیم و به اصطلاح تنبلی کنیم نه تنها اشکالی ندارد بلکه برای تجدید قوای جسمی و روحی لازم نیز میباشد اما اگر این به یک اهمال کاری مداوم تبدیل شود باید هر چه سریعتر به مقابله با آن بپردازیم و اجازه ندهیم تنبلی به عادت روزانهامان تبدیل شود. در این مقاله به راهکارهای سادهای اشاره شده تا به شما در پویایی و فعال شدن بیشتر کمک کند.
اضطراب… حسی آشنا که شاید هر روز حدود و درجات متفاوتی از آن را تجربه میکنیم. بعضی از افراد بیشتر تحتتأثیر آن هستند و برخی دیگر کمتر، ولی حضور و وجودش کاملا در زندگی این روزهای ما اجتنابناپذیر است. وجود اضطراب و استرس در محل کار و تسری آن در بخشهای دیگر زندگی کاملا شایع است. این چیزی است که مطالعات گوناگون به اثبات رساندهاند. محل کار و توقعات ریز و درشتی از کارکنان، گاهی زندگی را بسیار سخت میکند. شاید شما هم با شیفتهای طولانی، اضافهکاریهای دشوار و… بیگانه نباشید. این تقاضاها و فشارها از سوی محل کار تحمیل میشوند و فشار زیادی بر شانههای انسان امروزی وارد میکنند. همراه ما باشید، میخواهیم با نقلقولهایی ارزشمند و آرامشبخش، اندکی از بار این اضطراب را از دوشتان برداریم.
برای اینکه پیش کنگر باشید در ابتدا باید مسولیت خود را در زندگی بپذیرید و بر پاسخهای خود کنترل داشته باشید. با انجام کارهای مانند پیش بینی اتفاقات آینده، تمرکز بر روی راه حلها به جای مشکلات، به آینده خوشبین و همواره فعال باشید. پیش کنشگری توسط افراد به رفتارهای پیشگیرانه، تغییر محور و خود ابتکارانهای که در محل کار رخ میدهد، اطلاق میشود. به معنای تفکر و پیشگیری از وقایع پیش بینی شده است.
افسردگی همچون هیولایی در درون ما کمین می کند تا افکار و انرژی ما را تسخیر و زندگی را به کام ما تلخ کند. افسردگی اغلب پنهان و غیر قابل تشخیص است. کسی که از افسردگی پنهان رنج می برد اگرچه همواره با هیولای درون خود درگیر است اما این مسأله در ظاهر عیان نیست. گاهی کسانی که دچار افسردگی هستند مشکلات خود را از دوستان، خانواده و نزدیک ترین همدم خود پنهان می کنند. ممکن است آن ها در مقابل شما لبخند به لب داشته باشند اما در درون خود در حال غرق شدن هستند. در ادامه به هشت عادت کسانی می پردازیم که از افسردگی پنهان رنج می برند.
مدیریت خشم عبارت است از به کار بردن روشهایی مانند آرامسازی، ترک موقعیت، ارزیابی موضوع و... برای کنترل خشم و جلوگیری از پرخاشگری و عصبانیت. مدیریت خشم یکی از مهمترین مهارت هایی است که در زندگی لازم است بیاموزیم تا بتوانیم به خود و اطرافیانمان زمانی که دچار خشم میشویم کمک کنیم. همه ما در لحظه عصبانیت منطق و هوشیاری لازم را از دست میهیم و خود را محق میدانیم اما کمی بعد با آثار نامطلوب ابراز خشم کنترل نشدهامان روبرو میشویم که حداقل آن عذاب وجدان و پشیمانی است. در زیر به راهکارهایی اشاره میشود تا با کمک آن بتوانید خشم خود را کنترل کنید.
در ۷۰ درصد موارد، افراد با آی کیوی معمولی عملکرد بهتری نسبت به افراد نابغه دارند! این یافتهی متفاوت، باور رایج «هوش بالا، عامل بیچونوچرای موفقیت است» را به چالش میکشد. هوش هیجانی (EQ) حلقهی گمشدهای است که جملهی اول این مقاله را توجیه میکند. همراه ما باشید، میخواهیم دربارهی نشانههای هوش هیجانی پایین اطلاعات ارزشمندی در اختیارتان بگذاریم.
شناخت مردان به کمک راههای گوناگون از جمله به کمک بررسی نحوه تعامل آنها با دیگران ممکن است. روشی که مردان در رفتار با همسر، بچهها، خدمتکاران و دشمنانشان استفاده میکنند در تعیین ویژگیهای شخصیتی آنان از اهمیت بالایی برخوردار است.
زمانی که درگیر مسائل زندگی شخصی مان میشویم، ممکن است ارتباطاتمان با دیگران را از یاد ببریم. ممکن است آنقدر مشغله کاری پیدا کنیم که برای شریک زندگی مان وقت نگذاریم، یا آنقدر برای گرفتن غذایمان عجله داشته باشیم که فراموش کنیم نگاهی به صندوق دار رستوران بیندازیم. زمانی که مشغلههای زندگی زیاد میشود، مرکز توجهمان محدود به شخص خودمان میشود. اما اختصاص زمانی برای ارتباط با دیگران، حتی در میان این همه مشغله، برای احساس شادی و معنا در زندگی ضروری است.
کمال گرایی (perfectionism - پرفکشنیسم) شاید در معنای عام صفتی پسندیده به نظر برسد اما از نظر روانشناسانه، کمال گرایی بی دلیل و بیش از حد یک مشکل و اختلال روانی محسوب میشود که نشانههایی همچون استانداردهای سطح بالا، سختگیری، نتیجهگرایی و ... دارد.